Drumstalkūka ar pekanriekstiem un mellenēm
Šajā kūkā ir apvienots viss, kas man garšo: drumstalas, mellenes un rieksti. Recepte no Marinas Neri grāmatas "Kūkas"
Sastāvdaļas:
Kūkai:
180 gr. mīksta sviesta
150 gr. cukura
1 citrona miziņa
2 lielas olas
300 gr. kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
180 ml piena
300 gr. svaigu meža melleņu
180 gr. mīksta sviesta
150 gr. cukura
1 citrona miziņa
2 lielas olas
300 gr. kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
180 ml piena
300 gr. svaigu meža melleņu
šķipsniņa sāls
Drumstalām:
60 gr. sakapāta sviesta
50 gr. kviešu miltu
70 gr. brūnā cukura
1 tējk. malta kanēļa
125 gr. pekanriekstu pusīšu
Pagatavošana:
1. Bļodā saputo sviestu, cukuru un rīvētu citrona miziņu. Pa vienai iemaisa olas. Pamīšus pievieno pienu un miltus ar cepamo pulveri, sāli. Mīklā iemaisa pusi melleņu
2. Kūku veidnē 24 cm ieklāj cepampapīru, kurš ietaukots ar sviestu. Mīklu pilda veidnē un virsū uzber atlikušās mellenes
3. Gatavo drumstalas: bļodā ieliek sviestu, cukuru, miltus, kanēli. Visas sastāvdaļas ar rokām saveido drumstalās. Ieber riekstus, kurus sajauc ar drumstalu masu un pārkaisa mellenēm
4. Cep 180 C vienu stundu, līdz mīkla vairs nelīp pie koka iesmiņa
5. Pasniedz siltu vai atdzesētu ar lielogu mellenēm, saldējumu vai putukrējumu
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru