Zaļie kuskusa salāti

Sastāvdaļas:
150 gr. kuskusa
200 ml verdoša ūdens
1 ēdamk. olīveļļas
1 maza zaļa vai oranža paprika
pavasara sīpoliņi
1 gurķis
1 plānās ripiņās sagriezta zaļā čili pāksts (bez sēklām)
1 citrona svaigi spiesta sula
1 laima  svaigi spiesta sula
80 gr sakapātu pistāciju kodoliņu
80 gr rukola

 Mērcei:
30 gr. svaigu diļļu
30 gr. svaigu pētersīļu
30 gr. svaiga koriandra
20 gr svaigu piparmētru lapiņu
80 gr olīveļļas 

Pagatavošana:
1. Kuskusu ieber bļodā un aplej ar verdošu ūdeni. Ar dakšiņu iemaisa eļļu. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un uz 10 minūtēm noliek malā
2. Papriku, gurķi un sīpoliņus sagriež mazos gabaliņos. Pievieno čili
3. Gatavo mērci: virtuves kombainā ielej eļļu, citrona un laima sulu. Pievieno sāli, piparus, dilles, pētersīļus, koriandru, piparmētru un sasmalcina gludā biezenī
4. Ar dakšiņu izcilā kuskusu, lai atdalītu graudiņus
5. Kuskusam pievieno dārzeņus un mērci. Tad saudzīgi iecilā rukolu un pārber ar pistācijas kodoliņiem

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas