Sparģeļu, kazas siera un spinātu tarte
Sastāvdaļas:
Mīklai:
110 gr mazos gabaliņos sakapāta auksta sviesta
180 gr miltu
šķipsniņa sāls
3 ēdamk. auksta ūdens
Pildījumam:
7 olas
200 ml saldā krējuma
100 gr skābā krējuma
150 gr kazas siera
80 gr mini spinātu lapiņu
12 gab sparģeļu
Pagatavošana:
1. Virtuves kombainā iepilda sviestu, miltus un sāli. Mīca līdz sāk veidoties drupačas. Pievieno aukstu ūdeni un turpuna mīcīt līdz veidojas mīkla bumba. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 30 minūtēm ieliek lesdusskapī.
2. Mīklu izveltnē tik plānu, cik iespējams. Ieklāj veidnē 28cm, izveidojot groziņu, pamatni sadursta ar dakšiņu. Uz mīklas uzklāj cepampapīru un uzber pupiņas smagumam. Cep 180 C 15 minūtes. Tad uzmanīgi noņem cepampapīru ar pupiņām un link veidni atpakaļ krāsnī. Cep 10 minūtes, līdz virsiņa kļust zeltaini brūna. Izņem no krāsns un atstāj, lai atdziest.
3. Krāsnī karstumu samazina līdz 160 C.
4. Bļodā sakuļ olas ar saldo un skābo krējumu. Pieber sāli un piparus un uzmanīgi iecilā kazas sieru un spinātus. Maisījumu uzlej uz izceptās pamatnes. Virsū kārto sparģeļus, kuriem apgriezti gali, un saudzīgi iespiež pildījumā. Liek krāsnī un cep aptuveni 1 stundu, līdz virsiņa kļust zeltaini brūna un pildījums - stingrs.
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru