Sparģeļu frittata ar sieru
Šo varētu saukt par omleti, kura papildināta ar svaigiem, kraukšķīgiem sparģeļiem
Sastāvdaļas:
250 gr. zaļo sparģeļu
4 lielas olas
80 gr. rīvēta Čederas siera
1 tējk. Provansas garšvielas
sāls, pipari, zaļumi (svaigas bazilika vai pētersīļa lapiņas)
eļļa cepšanai
250 gr. zaļo sparģeļu
4 lielas olas
80 gr. rīvēta Čederas siera
1 tējk. Provansas garšvielas
sāls, pipari, zaļumi (svaigas bazilika vai pētersīļa lapiņas)
eļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Zaļos sparģeļus nomazgā, apakšējo daļu (apmēram 3 cm) nogriež, jo tā ir cieta un grūti sakožama. Sparģeli sagriež 4 cm garos gabaliņos un liek pannā (28cm) cepties 4 minūtes
2. Bļodā sagatavo olu masu: sakuļ olas, pievieno sieru, garšvielas, sāli, piparus un sakapātus zaļumus
3. Sparģeļiem pārlej sakultas olas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnu. Gatavu frittata sagriež gabaliņos un pasniedz ar krējuma mērci (skābs krējums, tējkarote Dižonas sinepes un zaļumi)
1. Zaļos sparģeļus nomazgā, apakšējo daļu (apmēram 3 cm) nogriež, jo tā ir cieta un grūti sakožama. Sparģeli sagriež 4 cm garos gabaliņos un liek pannā (28cm) cepties 4 minūtes
2. Bļodā sagatavo olu masu: sakuļ olas, pievieno sieru, garšvielas, sāli, piparus un sakapātus zaļumus
3. Sparģeļiem pārlej sakultas olas. Cep no abām pusēm zeltaini brūnu. Gatavu frittata sagriež gabaliņos un pasniedz ar krējuma mērci (skābs krējums, tējkarote Dižonas sinepes un zaļumi)
Ēd laimīgs!
Ilze
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru