SPANAKOPITA - filo mīklas pīrāgs ar spinātiem un sieru
Spanakopita ir tradicionāls grieķu virtuves ēdiens, kuru parasti gatavo uz Lieldienām. Kraukšķīgais pīrāgs no Filo mīklas un spinātu pildījuma ir viegli pagatavojams.
Sastāvdaļas:
1 iepakojums Filo mīklas (12 loksnes)
70 gr izkausēta sviesta
400 gr saldētu spinātu
2 olu dzeltenumi
250 gr rikotas siera
270 gr fetas siera
90 gr sarīvēta cietā siera
1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
1 iepakojums Filo mīklas (12 loksnes)
70 gr izkausēta sviesta
400 gr saldētu spinātu
2 olu dzeltenumi
250 gr rikotas siera
270 gr fetas siera
90 gr sarīvēta cietā siera
1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
Pagatavošana:
1. Spinātus atkausē un sajauc ar olu dzeltenumiem, rikotas sieru, cieto sieru un fetas sieru. Pieber sāli un piparus
2. Sagatavo stikla trauku 20x30cm, kuru iesmērē ar sviestu. Formā izklāj 1 Filo mīklas kārtu, apsmērējot ar izkausētu sviestu. Uzliek nākamo kārtu, atkal apsmērē ar sviestu un tā visas 6 kārtas
3. Uz mīklas pamatnes liek pildījumu un izlīdzina
4. Virs pildījuma kārto pārējās 6 loksnes, kuras pa vidu tiek apsmērētas ar sviestu. No visām pusēm uz vidu uzloka malas un vēlreiz apsmērē ar sviestu
5. Cepeškrāsni sakarsē 180 C un liek cepties uz 45 minūtēm
6. Kad pīrāgs gatavs, to pasniedz siltu vai atdzesētu
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru