Sarkanā kāpostu un brokoļu zupa ar ceptu seleriju
Šīs zupas lielisks papildinājums ir cepta selerija sakne, kuru var ēst arī atsevišķi kā uzkodu. Uzcepsiet, nogaršosiet un gribēsiet vēl!
Sastāvdaļas zupai:
1 sīpols
4 daiviņas ķiploka
2 burkāni
1/2 galviņas sarkanā kāposta
1 brokolis
2 ēdamk. tomātu pasta
60 gr. kvinojas
lauru lapa, sāls, pipari, buntīte timiāna
1 sīpols
4 daiviņas ķiploka
2 burkāni
1/2 galviņas sarkanā kāposta
1 brokolis
2 ēdamk. tomātu pasta
60 gr. kvinojas
lauru lapa, sāls, pipari, buntīte timiāna
olīveļla cepšanai
Pagatavošana:
1. Katliņā sakarsē olīveļlu un apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, burkānus, kāpostus un sagrieztu brokoļa kātu.
2. Visus apceptos dārzeņus pārlej ar karstu ūdeni tā, lai tie ir nosegti. Pievieno kvinoju, timiānu, sāli, tomātu pastu un piparus. Vāra 20 minūtes. Tad pievieno sagrieztas brokoļa rozetes un pavāra vēl 10 minūtes
1. Katliņā sakarsē olīveļlu un apcep sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, burkānus, kāpostus un sagrieztu brokoļa kātu.
2. Visus apceptos dārzeņus pārlej ar karstu ūdeni tā, lai tie ir nosegti. Pievieno kvinoju, timiānu, sāli, tomātu pastu un piparus. Vāra 20 minūtes. Tad pievieno sagrieztas brokoļa rozetes un pavāra vēl 10 minūtes
Sastāvdaļas ceptam selerijam:
1 vidēji liela selerijas sakne
1 ola
50 gr. kukurūzas miltu
sāls un pipari
olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
1. Selerija sakni nomizo un sagriež 1cm biezās, garenās strēmelēs
2. Seleriju panē olā, tad kukurūzas miltos un cep uz pannas sakarsētā olīveļlā. Uzber sāli un piparus un apcep arī otru pusi.
Zupu lej bļodiņās un dekorē ar ceptu selerija sakni.
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru