Rabarberu kūka "Rasiņa"

Sastāvdaļas:
200 gr sviesta
200 gr sviesta
300 gr miltu + 2 ēdamk. miltu
6 olas
400 gr cukura
2 ēdamk. skāba krējuma
500 gr biezpiena
1 paciņa vanilīncukura
500 gr. rabarberu
Pagatavošana:
1. Kombainā samīca mīklu no sviesta, 2 olu dzeltenumiem un 300 gr. miltu. Mīklu ieklāj 28cm formā un izveido groziņu.
2. Biezpienu, 4 olu dzeltenumus, 200 gr. cukura, 2 ēdamk. miltu, skābu krējumu un vanilīncukuru sakuļ un pārlej mīklai.
3. Smalkos gabaliņos sagriež rabarberus un pārber uz biezpiena masas. Liek cepeškrāsnī un cep 180 C 20 minūtes.
4. Kamēr kūka cepas, stingrās putās sakuļ 6 olu baltumus, kam pievienoti 200 gr. cukura. Pārlej pāri pusgatavajai kūkai un cep vēl 20 minūtes.
5. Kad kūka izņemta no krāsns un dziest, uz tās veidojas rasas lāsītes.
Ēd laimīgs!
Ilze
Un krējumu kur?
AtbildētDzēstPie biezpiena masas. Tagad ir ielabots. Paldies par vērību
AtbildētDzēst