Pasha
Pasha ir saldēdiens, ko parasti gatavoja pareizticīgo ģimenēs reizi gadā, uz Lieldienām. Krievu pasha ir atvasinājums no Bizantijas Lieldienu ēdiena. Tā kā man ļoti garšo biezpiens, tad pasha ir tas ēdiens, kuru esmu izmēģinājusi dažādos variantos, bet pēdējos gadus, es to gatavoju pavisam vienkārši.
Sastāvdaļas:
500 gr biezpiena
200 ml saldā krējuma
150 gr pūdercukura
100 gr mandeles vai lazdu rieksti
80 gr. gaišās rozīnes
80 gr. žāvētas aprikozes
1/2 citrona miziņas
1/2 apelsīna miziņas
1 tējk. vaniļas cukura
Pagatavošana:
1. Mandeles aplej ar siltu ūdeni un atstāj uz kādu laiku, lai vieglāk atbrīvot no miziņām
2. Rozīnes un aprikozes nomazgā un izmērcē remdenā ūdenī
3. Biezpienu sablenderē viendabīgā masā. Saldo krējumu sakuļ ar vaniļas cukuru. Biezpienu sajauc ar pūdercukuru un saputoto saldo krējumu
4. Biezpiena masai pievieno sarīvētas citrona un apelsīna miziņas, sasmalcinātas mandeles, rozīnes un sakapātas aprikozes
5. Visu masu pārlieciet sietiņā, kuru atstutējiet uz lielākas bļodas, lai pa nakti notek liekais šķidrums. Variet izvēlēties caurduri, kuram ir lielāki caurumi, bet tad ieklājiet marlīti
6. Lieldienu rītā pashu apmetiet otrādi no sieta
Ēd laimīgs!
Ilze
Kāda treknuma biezpienu jūs lietojāt?
AtbildētDzēstJa gribat treknāku, tad izmantojiet 9%, ja nē, tad vājpiena biezpienu.
Dzēst