Parmezāna siera maize ar maurlociņiem un bumbieru čatniju

Kad cepsiet šo garšīgo maizīti, visa māja smaržos pēc parmezāna siera.

 Sastāvdaļas maizei:
500 gr kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1/2 tējk. sāls
1/2 tējk. maltu piparu
120 gr. auksta sviesta
150 gr rīvēta parmezāna siera
saiškītis sasmalcinātu lociņu
2 olas
250 ml kefīra vai paniņas

Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C
2. Bļodā iesijā miltus, pievieno cepamo pulveri, sāli un piparus. Pievieno gabaliņos sakapātu sviestu un ar pirkstiem saberž smalkās drupatās. Iemaisa sieru un lociņus.
3. Citā bļodā sakuļ olas ar kefīru un iemaisa sausajos produktos, lai veidojas mīksta mīkla.
4. Garenā formā ieklāj cepampapīru, kurš iesmērēts ar sviestu. Formā ieliek mīklu un liek cepties 55 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Novieto uz restītēm, lai atdziest.

Sastāvdaļas bumbieru čatnijam:
1 kg bumbieru
1 ābols
2 sīpoli
4 ķiploka daiviņas
30 gr svaiga ingvera
1 citrons
1 zaļais čili pipars
4 krustnagliņas
1 tējk. sinepju sēklu
2 tējk. sāls
200 ml baltvīna etiķa
250 gr brūnā cukura

Pagatavošana:
1. Bumbierus un ābolus sagriež mazos gabaliņos. 
2. Sīpolus un ķiplokus sakapā, ingveru sarīvē.
3. Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu.
4. Visas receptē minētās sastāvdaļas liet katlā un uzvāra. Lēni apmaisot, turpina vārīt 45 minūtes, līdz visi augļi ir mīksti.
5. Karstu masu pilda burciņās. 

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas