Melleņu mafini
Sastāvdaļas:
2 olas
320 gr. paniņas vai kefīra
70 gr. vīnogu kauliņu eļlas
70 gr. kausēta sviesta
280 gr. miltu
130 gr. cukura
60 gr. brūnā cukura
1 ēdamk. cepamā pulvera
1/2 citrona miziņas
200 gr. meža melleņu (var arī saldētas)
2 olas
320 gr. paniņas vai kefīra
70 gr. vīnogu kauliņu eļlas
70 gr. kausēta sviesta
280 gr. miltu
130 gr. cukura
60 gr. brūnā cukura
1 ēdamk. cepamā pulvera
1/2 citrona miziņas
200 gr. meža melleņu (var arī saldētas)
Drupačām:
50 gr. miltu
2 ēdamk. brūnā cukura
30 gr. sviesta
1/2 tējk. kanēļa
škipsniņa sāls
Pagatavošana:
1. Pagatavo drupačas: bļodā sajauc miltus, cukuru, sviestu, kanēli un sāli, lai izveidojas drumstalas. Liek ledusskapī
2. Bļodā sajauc olas ar paniņām vai kefīru, pievieno eļļu un sviestu, sajauc visu kopā
3. Citā bļodā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, citrona miziņu un mellenes
4. Pie slapjajām sastāvdaļam pieber sausās un samaisa viendabīgu masu
5. Pilda formiņās, uzber drupačas un cep 180 C 40 minūtes
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru