Mana "Cielaviņa"
Sastāvdaļas:
6 olu baltumi
300 gr. cukura
2 ēdamk. kartupeļu cietes
250 gr. lazdu riekstu
škipsniņa sāls
Pildījumam:
200 gr. melnās šokolādes
150 gr. pūdercukura
200 ml saldā krējuma
500 gr. maskarpones
Pagatavošana:
1. Ieslēdz cepeškrāsni uz 110 C ar ventilatoru.
2. Olu baltumiem pievieno škipsniņu sāls, un kuļ, līdz masa kļūst bieza. Turpina kulšanu un pamazām pievieno cukuru līdz olu baltums ir kļuvis stingrs un viss cukurs ir izkusis. Masai pievieno kartupeļu cieti un sadrupinātos riekstus.
3. Masu sadala divām formām 24 cm, kas noklātas ar foliju un nedaudz ietaukotas ar eļlu. Cep 1 stundu. Kad bezē izcepts, izslēdz krāsni, atver nedaudz durtiņas (var ielikt koka karoti) un atstāj, lai tie pilnībā atdziest.
4. Nākamajā dienā gatavo krēmu pildījumam. Ūdens peldē izkausē šokolādi. Pievieno pūdercukuru un saldo krējumu, puto līdz veidojas viendabīga masa. Pievieno maskarponi un samaisa.
5. Veido torti- uz bezē plāksnes liek krēmu, tad atkal bezē plāksni un daļu krēma. Atlikušo krēmu iepilda maisiņā ar uzgali un veido dekorus. Rotā ar veseliem lazdu riekstiem
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru