Sutināts ziedkāposts dārzeņu mērcē

Sastāvdaļas:
2 sīpoli
4 ķiploka daiviņas
2 ēdamk. sarkanvīna etiķa
70 gr. melno olīvu bez kauliņiem
30 gr kaperu
800 gr. konservētu tomātu
400 gr saldētas pupiņas
150 ml dārzeņu buljona
1 paliels puķkāposts
sāls, pipari
1ēdamk. brūnā cukura
saišīitis svaiga bazilika

Pagatavošana:
1. Palielā katlā vai dziļā pannā sakarsē olīveļlu un apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus. 
2. Pievieno etiķi, cukuru, melnās olīvas, kaperus un sasmalscinātu baziliku. Cep 5 minūtes
3. Pieber sasmalcinātus tomātus, pupiņas un pielea buljonu. Apmaisot vāra 5 minūtes
4. Ziedkāpostam izgriež kacenu un liek katlā, iegremdējot mērcē. Pārkaisa ar sāli un pipariem
5. Samazina karstumu, katlam uzliek vāku un sautē 40 minūtes, līdz ziedkāposts kļūst mīksts. 

Ēd laimīgs!
Ilze

 

Komentāri

Populāras ziņas