Burkānu kūka


 Šī ir viena no labākajām burkānu kūkas receptēm, kuru savā grāmatā "Brīnišķīgās dārza veltes" ir publicējis Mets Vilkinsons. No visām receptē esošām sastāvdaļām jūs izcepsiet divus garenus kukulīšus. Tāpat ir iespēja to izcept divās formās ar diametru 24cm un pa vidu iesmērēt krēmsieru un veidot svētku torti. Ja šķiet, ka būs par daudz, gatavojiet tikai pusi porcijas. Rotājiet ar krēmsiera un citronu sulas glazūru.

Sastāvdaļas:
4 olas
375 gr pūdercukura
300 ml vīnogu kauliņu eļļas
340 gr kviešu miltu
1/2 tējk. sodas
1/2 tējk. cepamā pulvera
1/2 tējk. malta kanēļa
350 gr smalki sarīvētu burkānu
250 gr rupji sakapātu valriekstu

Pagatavošana:
1. Olas saputo ar pūdercukuru gaišas un krēmīgas. Iemaisa eļļu
2. Bļodā iesijā miltus, sodu, cepamo pulveri un kanēli. Pievieno olu maisījumam, tad iecilā burkānus un valriekstus
3. Mīklu iepilda veidnēs un cep 180 C 50 minūtes, līdz mīkla vairs nelīp pie koka iesmiņa. Atdzesē uz režģa, bet vislabāk garšo tikko izcepta

Ēd laimīgs!
Ilze



Komentāri

Populāras ziņas