Bezglutēna pankūkas ar spinātiem



Šīs plānās pankūkas ir arī diezgan veselīgas un spināti piešķir piesātināti zaļu krāsu. Spināti ir lielisks škiedrvielu avots un tajos ir maz kaloriju un ir bagāti ar dzelzi.   

Sastāvdaļas:
100 gr rīsu miltu
200 ml ūdens
150 gr saldētu spinātu
2 olas
sāls, melnie pipari
eļļa cepšanai

Pagatavošana:
1. Spinātus atkausē. 
2. Bļodā iesijā miltus, pievieno ūdeni, olas un spinātus. Pieber sāli, piparus un sakuļ viendabīgu mīklu. Pārklāj ar pārtikas plēvi un uz pusstundu ieliek ledusskapī
3. Kad mīklu izņem no ledusskapja, to saudzīgi samaisa. Mīkla būs diezgan škidra. Nesatraucieties! Sakarsētā pannā ar eļļu ielej plānā kārtā mīklu. Cep, līdz virspuse kļūst stingra, tad apgriež uz otru pusi un cep 1-2 minūtes, līdz izcepusies kraukšķīga. 
4. Pankūkas var pasniegt ar sieru, skābo krējumu, bet man patīk ar mazsālīto lasi

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas