Trusis ar šampinjoniem pagatavots vīna un saldā krējuma mērcē


 Šis ir manas meitas Annijas mīļākais ēdiens, kuru es gatavoju ar lielu mīlestību, jo zinu, ka atkal visa ģimene būsim kopā, lai baudītu pusdienas vai vakariņas un sarunās pavadītu laiku. 

Sastāvdaļas:
1,5 kg smags trusis
100 gr sviesta
2 sīpoli
8 daiviņas ķiploka
350 gr svaigu šampinjonu
300 ml baltvīna
300 ml dārzeņu buljona
100 ml saldā krējuma
sāls, piepari, timiāns

Pagatavošana:
1. Dziļa pannā izkausē 50 gr sviesta un apcep sadalītos truša gabaliņus zeltaini brūnus. Uzkaisa sāli un piparus. Gaļu pārliek bļodā.
2. Pannā izkausē 50 gr sviesta un apcep sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Pievieno uz pusēm pārgrieztus šampinjonus, apcep. Pievieno svaigu vai kaltētu timiānu. Ielej vīnu un  buljonu, uzvāra.
3. Pannā ieliek apceptos truša gabaliņus. Uzliekam vāku, samazinām uguni un sutinām trusi 50 minūtes. Kad trusis ir mierīgi sutinājies, pielejiet saldo krējumu un nogaršojiet mērci, vai nevajag vēl sāli un piparus. Pēc 10 minūtēm trusis ir gatas, lai to pasniegtu ar kartupeļiem, dārzeņiem vai citām pēc jūsu izvēles sagatavotām piedevām.

Ēd laimīgs!
Ilze  

Komentāri

Populāras ziņas