Sodas maize
Šī ir maize, kuru izcepsiet un tūlīt siltu arī ātri apēdīsiet!
Sastāvdaļas
450gr kviešu milti
1 tējk. sāls
1 tējk. sodas
400 ml paniņas vai kefīra
Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 C.
Bļodā iesijā miltus kopā ar sāli un sodu. Vidū izveido iedobi un ielej paniņas.
Ar rokām rūpīgi samaisa. Mīklai jābūt mīkstai, taču ne slapjai.
Mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un viegli samīca.
Liek gareniskā formā un cep 30min. līdz tā kļūst zeltaini brūna.
Liek uz restītēm, lai atdziest.
Ēd laimīgs!
Ilze x
Komentāri
Ierakstīt komentāru