Smiltsērkšķu siera kūka


Tik gaisīga un pufīga! 
Kūka nav salda, bet saldskābena.

Pamatnei:
225gr sadrupināti cepumi
90gr kausēta sviesta

Pildījumam:
500gr krējumsiera
130gr cukura
3 lielas olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
50gr kviešu miltu
1 tējk. vaniļas esences
200ml saldā krējuma
60ml smiltsērkšķu sulas (100%)

Mērcei:
100gr pūdercukura
50ml smiltsērkšķu sulas

Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C. Ietauko kūku veidni 24cm
2. Cepumus un sviestu samaisa. Ieber veidnē, izlīdzina tā, lai nosegtu pamatni un veidotos maliņas. Cep 10 minūtes, līdz mīkla kļūst zeltaini brūna. Noliek malā atdzesēt. Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 160 C
3. Gatavo pildījumu: krējumsieru un cukuru sakuļ. Pa vienam pievieno olu dzeltenumus. Iemaisa miltus, vaniļu un sulu.
4. Sakuļ saldo krējumu. Olu baltumus sakuļ stingrās putās. Siera krēmā iecilā putukrējumu un olu baltumus. Iepilda veidnē uz izceptās pamatnes.
5. Cep 50 minūtes, līdz pildījums sabiezē. Atdzesē veidnē un uz 6 stundām novieto ledusskapī. 
6. Sagatavo mērci: sulu sajauc ar pūdercukuru un pārlej pār kūkas gabaliņu.

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas