Saldā kartupeļa kēkss ar pekanriekstiem


Ekspermentējiet ar dažadiem dārzeņiem saldajos ēdienos. 
Tas ir drosmīgi un garšīgi. Pekanriekstu nosaukums kādā no vietējo indiāņu valodām nozīmēja "rieksti, ko var pāršķelt tikai ar akmeni". Šajos riekstos ir daudz olbaltumvielu un E vitamīna.

Sastāvdaļas:
1 liels saldais kartupelis
60 ml piena
2 olas
200 gr baltā cukura
50 gr brūnā cukura
5 gr vaniļas cukura
120 ml vīnogu kauliņu eļlas
400 gr kviešu miltu
2 tējk. cepamā pulvera
1 ēd.k. malta ingvera
1/2 tējk. malta muskatrieksta
100 gr sasmalcinātu pekanriekstu

Pagatavošana:
1. Sakarsē krāsni 180 C
2. Cepamo papīru ietauko un ieklāj garenajā kēksa formā.
3. Sagriez saldo kartupeli gabaliņos un tvaicē, līdz tie mīksti. Saldo kartupeli saspaida ar dakšiņu un samaisa ar pienu. Olas sakuļ ar abu veidu cukuriem un vaniļas cukuru.
4. Citā bļodā samaisa visas sausās sastāvdaļas. Pakāpeniski pievieno olu maisījumu un saldā kartupeļa biezeni. Visu kārtīgi samaisa un pievieno sasmalcinātus pekanriekstus. Mīklu lej formā un liek cepties uz 60 minūtēm. Gatavību pārbauda ar sausu kociņu. Atdzesē un pasniedz pie tējas vai kafijas. 

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas