Modernā versija par viltoto zaķi. Garšas eksplozija, jo pats svarīgākais ir mērce!!!
Sastāvdaļas:
Gaļas kukulītim:
3 gab. vidēja izmēra fenheļi
2 gab. sīpoli
3 gab. burkāni
0,8 kg maltas lielopa gaļas
0,8 kg maltas cūkgaļas
125 gr Mocarella
100 gr rīvmaize
2 olas
1. Fenheļus sagriež sešās daļās, apslaka ar olīveļļu un liek cepeškrāsnī uz 30min 180 C3 gab. vidēja izmēra fenheļi
2 gab. sīpoli
3 gab. burkāni
0,8 kg maltas lielopa gaļas
0,8 kg maltas cūkgaļas
125 gr Mocarella
100 gr rīvmaize
2 olas
2 tējk. sinepes
sāls, pipari, rozmarīns, salvija
sāls, pipari, rozmarīns, salvija
10 gab bekona škeles
Mērcei:
250 ml buljona
4 tējk. upeņu ievārījuma
6 gab saulē kaltēti tomāti
Pagatavošana:
2. Sasmalcina sīpolus, burkānus sarīvē un olīveļļā uz pannas cep 20min
3. Lielopa malto gaļu un cūkas malto gaļu sajauc ar saplucinātu mocarellu, rīvmaizi, olām, sinepēm, sāli, pipariem, rozmarīnu un salviju. Iemīca apcepto burkānu/sīpolu. Izveido kukulīti.
4. Izņem no cepaškrāsns trauku ar fenheļiem un tiem pa vidu ietupina kukulīti, kuru apliek ar bekona šķēlēm. Apklāj ar foliju un cep 30min. Tad noņem foliju un uz fenheļiem uzlej mērci, ko sajauc no buljona, upeņu ievārījuma, saulē kaltētiem tomātiem.
5. Cep 45min pasniedz ar dārzeņiem un zaļo tomātu čatniju.
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru