Krēmīgais vistas karijs


Ja jums patīk garšvielām bagāts karijs, tad šis ir tieši tas, kas jāpagatavo!

Sastāvdaļas:
1kg vistas filejas vai škiņkiši
2 tējk. romiešu ķimeņu (kumīns)
1 sarīvēts liels sīpols
2 sīki sakapātas čili pākstis
2 sarīvētas liplas ķiploka daivas
1 ēd.k. sarīvēta ingvera
1 tējk. maltas kurkumas
1 tējk. malta koriandra
1 tējk. garšviela garam masala
400 ml kokosriekstu piena
250 gr. konservētu tomātu
2 tējk. citronu sulas
eļla cepšanai
2 ēd.k. sakapātu koriandru lapiņu rotāšanai  

Pagatavošana:

1. Lielā pannā ar biezu pamatni sakarsē eļlu un cep vistas gabaliņus 5-8 minūtes. Izņem no pannas un noliek malā. Pievieno romiešu ķimenes un cep līdz tās paliek tumšas un sāk sprakšķēt. Iemaisa sīpolus un bieži apmaisot uz mērenas uguns, cep 10 minūtes, līdz kļūst mīksti un zeltaini. Pievieno čili, kurkumu, malto koriandru, garam masala un cep 1 minūti.
2. Vistu ieliek pannā, iemaisa kokosriekstu pienu un tomātus. Cep 15 min, līdz mērce sabiezē. Iemaisa citrona sulu un pieber sāli.
3. Kariju pārkaisa ar sakapātu koriandru un pasniedz ar rīsiem.

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas