Krēmīgā fenheļa un brokoļa zupa
Fenhelis ir brīniškīgs, izsmalcināts dārzenis. Tā garša atgādina lakricu un anīsu, tomēr ir daudz maigāka. Itāļi tik ļoti mīl fenheli, ka tas sastopams vai ikkatrā ēdienā. Pagatavojiet šo zupu un jūs iemīlēsiet fenheli!
Sastāvdaļas:
1 liels brokolis
2 vidēji fenheļi
2 vidēji fenheļi
1 ķiploku galviņa
2 ēdamk. olīveļļas
2 ēdamk. sviesta
Sāls pēc garšas
Melnie pipari pēc garšas
Sauja mērcētu Indijas riekstu
400ml dārzeņu buljona
Balzamiko etiķa mērce pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Dziļā pannā vai katlā izkausē sviestu un eļļu, kur nedaudz apcep sagrieztas ķiploku daiviņas. Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu brokoli un fenheli. Sautē 5minūtes. Pielej buljonu un turpina sautēt vēl 10min.
2. Izmērcētos riekstus ar visu ūdeni sablenderē krēmīgā masā, kuru pievieno dārzeņiem
3. Visu masu blenderē ar rokas blenderi līdz veidojas biezzupas konsistence
4. Pasniedz ar balzamiko etiķa mērci un dažiem apceptiem dārzeņu gabaliņiem.
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru