Kraukšķīgais dārzeņu sacepums
Sastāvdaļas dārzeņiem:
500gr uz pusēm pārgrieztu Briseles kāpostu
1 ripiņās sagriezts puravs
3 ar mizu vārīti, nomizoti, gabaliņos sagriezti kartupeļi
1 ripiņās sagriezts sarkanais sīpols
jūras sāls un melnie pipari
4 svaigi timiāna zariņi
1/2 citrona svaigi spiestas sulas
3 ēd.k. olīveļļas
20 gr sviesta
1 ripiņās sagriezts puravs
3 ar mizu vārīti, nomizoti, gabaliņos sagriezti kartupeļi
1 ripiņās sagriezts sarkanais sīpols
jūras sāls un melnie pipari
4 svaigi timiāna zariņi
1/2 citrona svaigi spiestas sulas
3 ēd.k. olīveļļas
20 gr sviesta
Virsiņai:
90 gr sviesta
150 gr rīvmaize
1/2 tējk. jūras sāls
škipsniņa kajēnas piparu
30 gr mandeļu plēksnīšu
50 gr Parmezāna siera
150 gr rīvmaize
1/2 tējk. jūras sāls
škipsniņa kajēnas piparu
30 gr mandeļu plēksnīšu
50 gr Parmezāna siera
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C. Sacepumu veidni ieziež ar sviestu.
2. Briseles kāpostus ieber verdošā ūdenī un vāra 10 minūtes, pēc tam sietā nokāš un notecina.
3. Puravu ar sīpolu cep sviestā un eļlā 5min.
4. Dārzeņus pilda veidnē. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Uzbirdina timiāna lapiņas. Apslaka ar citrona sulu, nedaudz olīveļlas un provansas garšvielas.
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C. Sacepumu veidni ieziež ar sviestu.
2. Briseles kāpostus ieber verdošā ūdenī un vāra 10 minūtes, pēc tam sietā nokāš un notecina.
3. Puravu ar sīpolu cep sviestā un eļlā 5min.
4. Dārzeņus pilda veidnē. Pārkaisa ar sāli un pipariem. Uzbirdina timiāna lapiņas. Apslaka ar citrona sulu, nedaudz olīveļlas un provansas garšvielas.
Virsiņa
1. Ar pirkstiem saberž sviestu ar rīvmaizi drumstalās. Pieber sāli un piparus. Ar dakšiņu iestrādā mandeļu plēksnītes, sarīvētu sieru. Dārzeņus pārkaisa ar drumstalām.
2. Liek krāsnī un cep 25 minūtes, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna un kraukškīga. Pasniedz karstu.
1. Ar pirkstiem saberž sviestu ar rīvmaizi drumstalās. Pieber sāli un piparus. Ar dakšiņu iestrādā mandeļu plēksnītes, sarīvētu sieru. Dārzeņus pārkaisa ar drumstalām.
2. Liek krāsnī un cep 25 minūtes, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna un kraukškīga. Pasniedz karstu.
Ēd laimīgs!
Ilze
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru