Krāsnī ceptu sakņu zupa ar ingveru
Šī sātīgā zupa ir smaržīga un bagātīga. Apceptās ingvera skaidiņas mazliet kodīs mēlē un būs pārsteiguma moments maltītes laikā. Šādi apceptus dārzeņus var pasniegt kā piedevu pie gaļas ēdieniem, jo garšo lieliski.
Sastāvdaļas:
1 sīpols
1 saldais kartupelis
2 burkāni
1 kartupelis
1/2 kāļa
5 ēdamk. olīveļlas
2 ēdamk. tomātu pastas
1/4 malti pipari
6 nomizotas ķiploku daiviņas
gabaliņš (8cm) plānās sloksnītēs sagriezts ingvers
1 litrs dārzeņu buljona
sāls
grieķu jogurts pasniegšanai
svaigi pētersīļa zaļumi pasniegšanai
1 sīpols
1 saldais kartupelis
2 burkāni
1 kartupelis
1/2 kāļa
5 ēdamk. olīveļlas
2 ēdamk. tomātu pastas
1/4 malti pipari
6 nomizotas ķiploku daiviņas
gabaliņš (8cm) plānās sloksnītēs sagriezts ingvers
1 litrs dārzeņu buljona
sāls
grieķu jogurts pasniegšanai
svaigi pētersīļa zaļumi pasniegšanai
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē 180 C
2. Dārzeņus nomizo un sagriež palielos gabaliņos. Lielā bļodā samaisa tomātu pastu ar olīveļļu un pipariem. Tad ieber visus dārzeņus un apmaisa. Kārto uz cepampannas un cep 20 minūtes. Tad izņem ķiploka daiviņas (noliek maliņā) un turpina cept vēl 15 minūtes, līdz tie ir mīksti.
3. Ķiplokus ar pārējiem dārzeņiem kopā ar buljonu sablenderē graudainā biezenī. Pēc garšas pieber sāli un piparus. Karsē kamēr sāk vārīties.
4. Kamēr zupa karsējas, olīveļlā apcep sagriezto ingveru.
5. Zupu pasniedz ar grieķu jogurtu, apceptu ingveru un zaļumiem.
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru