Ķirbja kēkss
Šo kēksu es parasti cepu ziemas periodā, jo garšvielas uz žavētie augļi signalizē, ka tuvojas Ziemassvētki.
Sastāvdaļas:
340 gr ķirbja biezeņa (to var gan tvaicēt, gan cept cepeškrāsnī)
260 gr. tumšais Muskavado cukurs
75 gr vīnogu kauliņu eļla
220 gr kviešu miltu
3 olas
1 tējk. cepamais pulveris
1 tējk. sodas
2 tējk. kanēlis
škipsniņa sāls
200 gr žavētas dzērvenes
Pagatavošana:
1. Vienā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas, bet otrā bļodā: olas, cukuru, eļlu, ķirbja biezeni un žavētās dzērvenes. Visu sajauc kopā un cep 50 minūtes.
2. Atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru