Divvāku gliemju zupa ar pupiņam un makaroniem
Šī sātīgā zupa, kurā bagātīgi pievienoti divvāku gliemji, aizvedīs līdz Itālijas piekrastei, jo ir klasisks itāļu zemnieku ēdiens.
Sastāvdaļas:100gr žāvēta gaļiņa
1liels sīpols
4 ķiploku daiviņas
3 burkāni
1 čili pipars ar sēklām
1 kārba (400gr) konservētu tomātu
1 kārba (400gr) konservētu pupiņu
1 citrons
200gr dažādu veidu makaroni
1kg divvāku gliemju
1l dārzeņu buljons
Olīveļļa
Svaigi pētersīļi
1liels sīpols
4 ķiploku daiviņas
3 burkāni
1 čili pipars ar sēklām
1 kārba (400gr) konservētu tomātu
1 kārba (400gr) konservētu pupiņu
1 citrons
200gr dažādu veidu makaroni
1kg divvāku gliemju
1l dārzeņu buljons
Olīveļļa
Svaigi pētersīļi
Pagatavošana:
1. Žāvēto gaļiņu sasmalcina un lielā katlā cep olīveļļā līdz zeltaini brūna. Tad pievieno sasmalcinātu sīpolu, ķiplokus, sasmalcinātu čili un burkānus. Cep 15min2. Pievieno tomātus, pupiņas (kopā ar šķidrumu), buljonu un uzvāra, samazinot uguni, apmaisot vāra 20min.
3. Zupai pievieno citrona sulu, makaronus un gatavo 7min, tad virsū uzber gliemjus, uzliek vāku un gatavo 5min kamēr gliemji atvērušies. Visu masu samaisa. Sasmalcinātas pētersīļu lapas pārber pirms pasniegšanas.
Ēd laimīgs!
Ilze
Komentāri
Ierakstīt komentāru