Citrona tarte

Sastāvdaļas:

Mīklai:
150 gr kviešu miltu
30 gr. cukura
90 gr sviesta
2 ēdamk. saldā krējuma
škipsniņa sāls

Pildījumam:
150 gr cukura
180 ml saldā krējuma
5 olu dzeltenumi + 1 ola
100 ml citrona sulas
1 citrona sarīvēta miziņa

Pagatavošana:
1. Virtuves kombainā salieciet visas mīklas sastāvdaļas un samīciet viendabīgu mīklu, kuru ietiniet pārtikas plēvē un atdzesējiet ledusskapī vienu stundu.
2. Cepeškrāsni sakarsē 180 C
3. Tartes veidnē 24cm ieklāj mīklu ar paaugstinātām maliņām. Formā ieklāj cepampapīru, uzber pupiņas un cep 15 minūtes. Tad izņem cepampapīru ar pupiņam un mīklu vēl pacep 10 minūtes. Izņem un atdzesē.
4. Gatavo pildījumu: cukuru sakuļ ar saldo krējumu un olām. Iemaisa citrona miziņu un sulu. Maisījumu lej mīklas veidnē un cep 40 minūtes, līdz vidus ir sabiezējis. Izcepto tarti vienu stundu atdzesē.
5. Var ēst arī šādu, bet, uzkaisot brūno cukuru un ar speciālo degli apdedzinot tartes virsiņu, iegūsiet creme brûlée

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas