Burkānmaize un brūkleņu čatnijs


 Dažreiz gribās pašai izcept maizīti un šī ir recepte, kura nepievils. Maize izcepsies mīksta un pufīga. Klāt garšos dažādi čatniji. 

Burkānmaizes sastāvdaļas:
250 gr. kviešu miltu
250 gr. pilngraudu kviešu miltu
12 gr sausā rauga
300 ml silta ūdens
2 ēdamk. olīveļlas
1 tējk. sāls
180 gr smalki sarīvētu burkānu
Pagatavošana:
1. Bļodā iesijā miltus, iemaisa sauso raugu un sāli. Pielej ūdeni, eļlu un pievieno burkānus. Visu kārtīgi samīca. Mīca 10 minūtes, līdz mīkla kļūst gludena. Garenā formā ieklāj cepampapīru un ieliek samīcīto mīklu uzrūgt, pārklāj ar dvielīti un atstāj uz 1 stundu.
2. Pa to laiku cepeškrāsni sakarsē līdz 180 C
3. Uzrūgušo mīklu ar visu formu liek cepties 30 minūtes. Gatavību var pārbaudīt ar koka irbulīti, ja mīkla nelīp klāt, tad ir gatava. Izņem no krāsns un novieto uz restītēm, lai atdziest.

Brūkleņu čatnija sastāvdaļas:
1 kg brūkleņu
350 gr sarkano sīpolu
250 gr brūnā cukura
250 gr sarkanvīna etiķa
1/2 tējk. Kajennas pipari
1 tējk. sāls
Pagatavošana:
1. Brūklenes kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, etiķi, cukuru, sāli un pipariem vāra uz lēnas uguns. Apmaisot turpina vārīt 50 minūtes, līdz masa sāk sabiezēt.
2. Karstu pilda burciņās. 

Ēd laimīgs!
Ilze

Komentāri

Populāras ziņas